Region Dalarnas OCD-mottagning
Region Dalarnas OCD-mottagning tar emot patienter med OCD (tvångssyndrom) från hela Dalarna. Mottagningen fungerar också som kunskapsstöd till Region Dalarnas vårdpersonal och andra vårdgivare.
Om Region Dalarnas OCD-mottagning
OCD-mottagningen fungerar som ett komplement till primär- och specialistvården för patienter med OCD. Mottagningen bemannas av ett team på fem personer som ger strukturerad och evidensbaserad behandling för patienter med tvångssyndrom. Mottagningen är lokaliserad i Falun men arbetar digifysiskt. Det innebär att mottagningen utgår från Falun men att vård även ges digitalt. Vårdupplägget på mottagningen är individanpassat där möjligheten till både långsam och intensiv behandling kommer att finnas. Vid mottagningen erbjuds både läkemedelsbehandling och specialiserad vård såsom KBT med ERP*. Övriga vården kan remittera till mottagningen och patienten kan också ta kontakt direkt.
Interna frågor och konsultation
Mottagningens telefontid för interna frågor och konsultationer är måndagar 10-11. Då är även remittenter och vårdgrannar välkomna att ringa.
Telefonnummer: 023-491131
För dig som invånare
Som invånare kan man ta en direktkontakt med mottagningen via telefon eller 1177. Även anhöriga är välkomna att ta kontakt. Telefontid för patienter är måndagar mellan 08.15-09-15.
Telefonnummer: 023-491131
Mer information om OCD
Mer information och råd om OCD finns på 1177.se.
Kontakt
Projektledare
Sofia Folke
sofia.folke@regiondalarna.se
Utvecklingsstrateg
Henric Jansson
Henric.Jansson@regiondalarna.se
*Tvångssyndrom (OCD) är en typ av ångeststörning där tvångstankar och ibland även tvångshandlingar tar mycket av en persons tid. Det kan ofta handla om rädsla för smitta och sjukdom som leder till långa rengöringsritualer och rädsla för att orsaka andra skada. OCD är en förkortning av engelskans obsessive-compulsive disorder.
*KBT står för Kognitiv Beteende Terapi och ERP för Exponering med Responsprevention.
Remissunderlag till Region Dalarnas OCD-mottagning (pdf, 2 sidor)
Vägar till OCD-teamet (pdf, 1 sida)