Sallad

Restaurang Gastronomen, Falu lasarett

Siffran inom parentes anger klimatpåverkan i koldioxidekvivalenter (CO2e).

MÅNDAG 6/5
Vegetariskt: 
Kryddig gryta med spenat, kikärter och koksgrädde, kokt bulgur (0,17)
Dagens rätt  1: Viltskavsragu med potatismos och lingonsylt (0,97)
Dagens rätt 2: Kokt rimmad fiskfilé med ägg och persiljesås, kokt potatis (2,32)
Dagens soppa: Vegetarisk gulaschsoppa med cremé fraicheklick (0,24)

TISDAG 7/5
Vegetariskt:
 Dhal, indisk linsgryta med ris (0,22)
Dagens rätt 1:Isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor (0,92)                    
Dagens rätt 2: Pasta tricolore med krämig skaldjurssås (0,95)
Dagens soppa: Jordärtskockssoppa med blomkål (0,30)

ONSDAG 8/5
Vegetariskt:
 Böngryta med kanel och spiskummin, kokt bulgur (0,29)
Dagens rätt 1: Köttfärsgryta med bönor, kanel och spiskummin(gris/nöt), kokt bulgur(1,85)
Dagens rätt 2: Stekt fiskfilé, remouladsås med pickles och kokt potatis (2,27)
Dagens soppa: Morotssoppa med kokosgrädde och ingefära (0,06)

TORSDAG 9/5
Vegetariskt: 

Dagens rätt 1:   STÄNGT
Dagens rätt 2: 
Dagens soppa: 

FREDAG 10/5
Vegetariskt:
 Broccolimedaljong med tomatconcassé och kokt potatis (0,41)
Dagens rätt 1: 
Långbakad fläskkarré med timjan och rosmarin, vinbärsgräddsås och kokt potatis (1,21)
Dagens rätt 2: Kyckling med curry och ingefära, jasminris (0,55)
Dagens soppa: Köksmästarens fisksoppa (0,29)

Med reservation för ändringar.

Kontakt

Restaurang GastronomenFalu lasarett

Telefon: 023-49 09 23
E-post: gastronomen.restaurang@regiondalarna.se
Adress: Svärdsjögatan

Öppettider och pris

Måndag-fredag kl 11:00-13:30

Pris: 115 kr

Vad innehåller maten?

I Webbmenu publicerar vi innehåll och näringsvärde för Gastronomens rätter. Klicka dig vidare för respektive maträtt.

Webbmenu