
Restaurang Gastronomen, Falu lasarett
Siffran inom parentes anger klimatpåverkan i koldioxidekvivalenter (CO2e).
Måndag 24/3
Vegetariskt: Chili sin carne med ris, turkisk yoghurt och nachos (0,4)
Dagens rätt: Chili con carne med ris, turkisk yoghurt och nachos (1,62)
Dagens rätt: Laxpudding med pepparrotssmör (0,62)
Dagens soppa: Tom ka gai (thailändsk kycklingsoppa) (0,46)
Tisdag 25/3
Vegetariskt: Pastasås med linser, tomat och rotsaker, pasta(0,52)
Dagens lunch: Pastasås med soltorkad tomat, skinka, rotsaker och röd curry, pasta(0,52)
Dagens lunch: Stekt kycklinglårfilé med ratatouille/bearnaisesås och vitlökskryddad klyftpotatis (0,62)
Dagens soppa: Rostad blomkålssoppa (0,33)
Onsdag 26/3
Vegetariskt: Indisk rotsaksgryta med kokt bulgur (0,15)
Dagens lunch: Wallenbergare med timjansås, potatismos och lingonsylt (7,91)
Dagens lunch: Fiskgratäng med purjolök och örter, kokt potatis (2,33)
Dagens soppa: Grön ärtsoppa med kokosmjölk (0,09)
Torsdag 27/3
Vegetariskt: Garam masala gryta med tomat, kokosmjölk och kikärtor, ris (0,29)
Dagens lunch: Chilikryddad nötköttgryta med tomat och kikärter, ris (6,17)
Dagens lunch: Ärtsoppa med fläsk(0,21) Pannkaka med sylt och grädde (0,48)
Dagens soppa: Krämig rotfruktssoppa (0,24)
Fredag 28/3
Vegetariskt: Stekt grönsaksbiff med västerbottenost och potatisgratäng (0,61)
Dagens lunch: Ört & pepparbakad kotlett med rödvinssky och potatisgratäng (1,02)
Dagens lunch: Stekt fiskfilé, skarpsås med räkor och kokt potatis (0,83)
Dagens soppa: Indisk grönsakssoppa med linser (0,15)
Måndag 31/3
Vegetarisk: Blomkålscurry med ingefära, chili & bladspenat, kokt bulgur (0,18)
Dagens lunch: Flygande jakob med rökt kalkon och basmatiris (0,72)
Dagens lunch: Pepparrotskött med kokt potatis (6,27)
Dagens soppa: Asiatisk soppa med gröna linser & grön curry (0,16)
Tisdag 1/4
Vegetarisk: Broccilibiff med rostad paprika creme och kokt potatis (0,42)
Dagens lunch: Het chorizo gryta med kokt pasta samt rostad paprika creme (1,17)
Dagens lunch: Ugnsbakad hokifilé med pestosås och potatis (2,38)
Dagens soppa: Sparrissoppa (0,34)
Onsdag 2/4
Vegetarisk: halloumigryta med paprika och zucchini, kokt jasminris (1,38)
Dagens lunch: Färsbiff med mozzarella & basilika, råstekt potatis & grana padano creme (3,11)
Dagens lunch: kycklinggryta Tikka masala med paprika & kikärter, jasminris (0,72)
Dagens soppa: Sötpotatissoppa med lime (0,31)
Torsdag 3/4
Vegetarisk: Blomkålsbiff med rostad vitlöksaioli & pasta penne (0,32)
Dagens lunch: Kryddig tomatsås med bacon & basilika, rostad vitlöksaioli, pasta penne (0,80)
Dagens lunch: Ärtsoppa med fläsk (0,21) Pannkaka med sylt och grädde (0,48)
Dagens soppa: Rostad majssoppa (0,62)
Fredag 4/4
Vegetarisk: Krämig Pastagratäng med champinjoner & grana padano (0,84)
Dagens lunch: kycklinggratäng med ajvar & medelhavsost, kokt ris (0,93)
Dagens lunch: Fisk & skaldjursgryta med lime och chilimajonäs, kokt potatis (2,46)
Dagens soppa: Butternuttsoppa med ingefära och kokosgrädde (0,05)
Med reservation för ändringar
Öppettider och pris
Måndag-fredag 11.00-13.30
Pris: 119 kr
Vad innehåller maten?
I Webbmenu publicerar vi innehåll och näringsvärde för Gastronomens rätter. Klicka dig vidare för respektive maträtt.
https://webmenu.foodit.se/?r=20&m=2080&p=29&c=13833&w=0&v=Week&l=undefinedKontakt
Restaurang GastronomenFalu lasarett
Telefon:
023-49 09 23
E-post: gastronomen.restaurang@regiondalarna.se
Adress:
Svärdsjögatan